Події, Прокуратура, СБУ, Суспільство

У Сумах СБУ викрила трьох осіб на ворожій пропаганді: підтримували окупацію України, виправдовували агресію путінського режиму та закликали українців здаватися у полон

У Сумах співробітники Служби безпеки України викрили двох місцевих мешканців та мешканку, які у забороненій в Україні соцмережі поширювали ворожі пропагандистські матеріали, повідомляє Управління СБ України в Сумській області.

За даними досудового слідства, двоє чоловіків та жінка у забороненій соцмережі поширювали матеріали із підтримання збройної агресії росії проти України, виправдовували дії путінського режиму та закликали українців не чинити опір і здаватися у полон окупантам, – вказано в повідомленні.

У ході санкціонованих обшуків за місцями проживання ворожих пропагандистів та пропагандистки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які містять докази протиправної діяльності.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.Наразі СБУ перевіряє інформацію щодо можливих зв’язків чоловіків та жінки зі спецслужбами країни-агресора.

Викрили та блокували ворожих агітаторів та агітаторку співробітники Управління СБ України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Коментувати