102, Події

У жителя Шостки Інтернет – аферист виманив 12 тисяч гривень

В поліцію, з заявою про шахрайство, звернувся 32-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що знайшов на одному з сайтів в Інтернеті цікаву пропозицію про продаж іномарки, яка була у використанні, за дуже привабливою ціною. За вказаним в оголошенні контактним номером телефону він зв’язався з автором об’яви і домовився з ним про придбання легковика, погодившись на умови стосовно перерахунку 10 000 гривень передоплати.

В свою чергу телефонний співрозмовник завірив шосткинця, що автомобіль йому пригонять через два дні, як тільки гроші надійдуть на вказаний номер банківської картки.Покупець виконав вимогу, проте наступного дня йому зателефонували та попросили ще 2 000 гривень, нібито, для оформлення необхідних документів. Чоловік перерахував і цю суму. Проте навіть після виконаного, автомобіль шосткинцю так і не пригнали, а його спроби зв’язатися з продавцем, закінчилися невдало, – на дзвінки ніхто не відповідав.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа афериста. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за товар, який ви плануєте придбати в Інтернеті. Сплачуйте за нього під час його отримання в логістичній компанії, попередньо перевіривши вміст надходження та якість пропонованої речі. У випадку купівлі транспортного засобу – сплачуйте за нього після оформлення відповідних документів, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Коментувати