Благодійність, Відео, Культура, Події, Суспільство

У День Європи німецька співачка Marlaine Maas дала інтерв’ю шосткинському сайту “Shostka News” (+ відео)

Несподіване знайомство через шосткинських волонтерів з нашим земляком, Григорієм Кановеєм, який зараз мешкає у Німеччині, отримало цікаве продовження. Він познайомив нас з відомою німецькою співачкою Marlaine Maas, яка є авторкою пісень, акторкою, танцівницею. А ще Марлен – присяжна судова перекладачка та активна громадська діячка.

Чому ми вирішили розповісти про німецьку співачку Marlaine Maas?

Марлен – активний волонтер та великий друг України. Від її рідного міста Аахен до Шостки більше двох тисяч кілометрів, але ця довга відстань не стала на заваді щиросердній Марлен, щоб пропустити через себе ту біль, яку переживають зараз українці, щоб не побачити знищені росією міста і села України, не почути плач матерів, які ховають своїх дітей.

Своїм вражаючим голосом, харизмою співачка змогла закохати німців в Україну. Її талант не знає меж, вона може співати на різних мовах світу, вражаючи аудиторію своєю щирістю та неймовірним талантом. Особливою родзинкою репертуару Марлен є її пісня солідарності з Україною “Oj u luzi…. Калина”. Вона переклала її десятьма мовами.

Свою відданість та прихільність до України Marlaine Maas продемонструвала, коли без вагань погодилася дати інтерв’ю для нашого сайту. На питання: “Чому вона допомагає Україні?”, Марлен відповіла, що насамперед потрібно поставити питання тим, хто не допомагає Україні: чому вони цього не роблять.

  • Я допомагаю Україні свідомо, тому що вона зараз цього потребує. Зрозуміла це, коли заспівала українську пісню “Ой, у лузі червона калина” і переклала її на десятки мов світу. Я зробила це тому, щоб в Європі зрозуміли зміст цієї пісні та дізналися, які українці неймовірні. Це мене мотивувало й надалі допомагати Україні, писати музику і тексти пісень.

Пісню “Ой, у лузі…” Марлен заспівала у німецькому місті Аахен під час вручення Міжнародної премії імені Карла Великого президенту Володимиру Зеленському народу України.

Marlaine Maas зізналася, що після виконання пісні “Ой, у лузі червона калина”, зрозуміла, що її місія, як співачки, зовсім інша і вона змінила весь свій репертуар.

  • До цього я співала зовсім інші пісні, у мене був зовсім інший репертуар. З піснею “Калина” моя позиція, як людини, набрала іншої деменції в шоу-бізнесі. Я зрозуміла, що люди бажають слухати саме таку музику, що їх мотивують саме такі пісні. Мені стало зрозуміло, яка у мене місія і я стала писати й співати зовсім інші пісні.

Марлен впевнена, що у багатьох її колег по шоу-бізнесу є безмежні можливості мотивувати своїх прихільників допомагати Україні.

  • В шоу-бізнесі є багато культурних діячів, які можуть сказати набагато більше, ніж вони говорять. Вони стоять на сцені, перед ними мільйонна аудиторія, можна до них звернутися у мікрофон і мотивувати їх допомагати Україні.

Marlaine Maas наголосила, що вона не єдина, яка відкрито позиціонує себе, як прихильник і друг України. Є в шоу-бізнесі ті, хто солідарний з нами і також допомагає нашій країні.

  • Можливо вони залежні від інших людей і не можуть так відкрито собі дозволити показати свою позицію, як я це роблю. Сказати перед камерами те, що я дозволяю собі.

Мисткиня відверто говорить, що якби вона змогла вплинути на свідомість людей, вона б інвестувала всі кошти, що має, аби донести свою позицію і думку.

  • Я іду шляхом, яким веде моє серце. Чи будуть зі мною йти люди, це вирішувати їм.

У планах Marlaine Maas – провести творчий тур по Україні. Співачка дуже хоче побувати в нашій країні, подарувати свої пісні, позитивні емоції, мотивувати українців не здаватися.

  • Це моя ціль – поїхати в Україну! Заспівати для українців в Україні!

Завешуючи інтерв’ю, Марлен наголосила, що сьогодні не Європа мотивує українців, а вони мотивують Європу.

  • Ми беремо приклад з українців. Ми всім світом спостерігаємо за ними, як вони виборюють свою незалежність… Я голосом Європи хочу звернутися, передусім, до європейців, які пишуть гасла “Stand wіth Ukraine”. Розумієте, що означає бути солідарними з Україною? Це щодня вимагати у свого народу, уряду зброю для України, захист для України. Не просто словами, а діями!

Співачка під назвою «Голос Європи» пристрасно виступає за об’єднану та вільну Європу. Вона прагне сприяти миру, єдності та щастю на континенті.

  • Я наскільки можу, намагаюся своїм голосом донести те, чого не доносять тисячі й мільйони людей в Європі. Вони спостерігають за ситуацією в Україні, але не діють! Я своїм голосом буду нести пробудження до європейців до того часу, поки Україна не здобуде Перемогу!

Нова пісня, яку написала Marlaine Maas називається “Незламні крила”. Як наголосила співачка, ця пісня для незламних людей.

Коментувати