Події, Суспільство

У День міста відбулась благодійна акція “З мистецтвом до Перемоги” на підтримку ЗСУ

У День міста біля Шосткинського Арт-центру відбувся благодійний ярмарок. Бажаючі мали нагоду придбати смаколики, картини з аукціону, які простонеба малювали художники, зробити аквагрим. Всі виручені кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

Свій посильний внесок на підтримку ЗСУ містяни мали змогу зробити біля Шосткинського Арт-Центру, який ініціював та організував акцію «З мистецтвом до Перемоги», до неї приєднався і волонтерський центр «Шостка», який у свою чергу запросив Шосткинське ВПУ та Центр ПТО.

Тут панувала справжня мистецька атмосфера. Як діти, так і дорослі, мали нагоду зробити аквагрим.

Наношу малюнки в основному в патріотичному стилі: прапор України, поле, жито, квіти, – повідомила Наталія, майстер з аква-гриму.

Тож, юний мешканець міста Георгій Каплієв довго не розмірковував та забажав, аби на його щічках з’явилися патріотичні сердечки.

Я дуже люблю Україну і ЗСУ і хочу стати військовим, – зазначив школяр.

Долучитись до благодійності мали нагоду містяни, придбавши смаколики, які приготували майстри Шосткинського ВПУ.

В рамках акції відбувся і благодійний аукціон: продавали картини, які щойно створили художники. Так, художниця Олеся Волкова намалювала картину, як українські захисники на острові Зміїний відправили російський корабель у відомому напрямку.

Принципово придбати саме цю картину хотіла мешканка міста Олександра, а тому боролась за неї до останнього і таки придбала. Говорить – ця картина для неї особливо символічна, і вона стане подарунком для її дядька.

Мій рідний дядько, мамин брат, знаходиться в полоні. Тому що він був, перебував і довгий час працював на острові Зміїний, – зазначила дівчина.

Мешканці Шостки, які долучились до благодійної акції говорять, що підтримка та віра в ЗСУ зараз найголовніше.

Коментувати