Війна РФ проти України, Суспільство

Укрпошта оголосила переможця ескізу марки «Доброго вечора, ми з України!»

Уже втретє “Укрпошта” провела голосування на ескіз нової марки на тему повномасштабного російського вторгнення. Цього разу 9 червня на офіційній сторінці у Facebook опублікували 5 варіантів для нової поштової марки “Доброго вечора, ми з України!”. А вже 15 червня оголосили переможця. Ним став ескіз під номером 4 – ілюстрація, на якій зображено трактор, що тягне російський танк.

Майже 834 тисячі голосів! Саме стільки українців взяло участь у голосуванні за ескіз до марки “Доброго вечора, ми з України!”. Понад 340 тисяч з них вибрали ескіз з трактором, який тягне російський брухт. А це означає, що вже через місяць ви побачите нову поштову марку з цією ілюстрацією“, – зазначили в Укрпошті.

Нагадаємо, що проголосувати за ескіз українці могли у соціальних мережах або у “Дії”.

Укрпошта додала, що друге місце у голосуванні посіла ілюстрація з Путіним, а третє – з переможцями Євробачення-2022 гуртом Kalush Orchestra.

За словами гендиректора “Укрпошти” Ігоря Смілянського, марку планують випустити в середині липня, дату оголосять додатково. Він пояснив, що потрібен час на “доопрацювання дизайну та друк тиражу”.

Як і попередню, її випустять накладом 5 мільйонів марок (це 830 000 аркушів по шість марок).

Коментувати