Влада, Новини, Суспільство

Три громади Сумщини отримали електромобілі для роботи медиків(+фото)

Ключі від автотранспорту представникам закладів первинної медико-санітарної допомоги у Ромнах, Кролевці та Охтирці вручив начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

За його словами, електроавтомобілі придбано у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового Банку HEAL UKRAINE. Призначені вони для виїздів лікарів та медсестер первинної ланки до пацієнтів міст і сіл віддалених громад області.

«Дуже потрібний проєкт для нас, адже завдяки цьому первинка стане більш мобільною, сучасною, технологічно оснащеною, а медична допомога – більш своєчасною та якісною. Це також хороший приклад, як медицина піклується про здоров’я людей та навколишнє середовище, користуючись екологічно чистим транспортом. Дякуємо партнерам за автомобілі і за підтримку. Планується, що в область надійдуть ще додатковий транспорт, який також буде розподілений у громади», – прокоментував очільник Сумщини.

Фахівці первинної ланки задоволені поповненням автомобільного парку, адже говорять, що в умовах війни навантаження на медичну галузь суттєво зросло і щодня фахової допомоги потребують все більше людей. Тож сучасний транспорт посилить їх спроможності та сприятиме якісному обслуговуванню пацієнтів.

Коментувати