Новини

Тариф на водопостачання та водовідведення для жителів Миронівського старостинського округу збільшено на 25%

У зв’язку з реформою децентралізації та створенням Шосткинської територіальної громади, виникла необхідність визначення надавачів житлово-комунальних послуг у старостинських округах. Це питання розглянули члени виконавчого комітету вчора, 3 березня.

Зокрема, надавачем послуг з централізованого водопостачання та водовідведення для Собичівського, Гамаліївського, Богданівського, Пирогівського, Чапліївського старостинських округів, визначено МПП «Агротех» на період до 31 грудня поточного року. За інформацією Дар’ї Гребенюк, начальника управління економіки ШМР, тариф у даній організації на зазначені послуги залишається без змін.

– Вони користуватимуться тими тарифами, які встановлені ще сільською радою.

Рішенням членів виконкому, надавачем житлово-комунальних послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, а також поводження з побутовими відходами визначено й ОСББ «Меліоратор», що обслуговує жителів Миронівського старостинського округу. Дана організація подала на розгляд членів виконкому нові розрахунки своїх послуг. Дар’я Гребенюк проаналізувала запропонований тариф.

 – Діючий тариф на водопостачання – 18 грн, пропонується проєктом – 24 грн 3 коп., збільшення становить – 33%. Водовідведення діючий тариф – 8 грн. 20 коп, пропонується – 11 грн. 71 коп., збільшення становить – 42,8%. Загальне збільшення обох сум становить 36,4%.

За словами старости Миронівського старостинського округу Петра Федорчука, підвищення тарифів – це вимушений крок.

– Тяжко нам підіймати тарифи. Вони вже прораховані, проведені збори, були великі дискусії… але іншого виходу немає.  Якщо ми їх не піднімемо, наш ОСББ «Меліоратор» просто «ляже», а 800 людей залежні від них.

Міський голова Микола Нога наголосив, що зростання тарифу досить суттєве та запропонував членам виконкому збільшити його лише на 25%, замість запропонованих 36,4%. Члени виконавчого комітету підтримали керманича громади.

Коментувати