Війна РФ проти України, Події

Суд виніс вирок державному зраднику з Шостки

15 років проведе за гратами держзрадник, який на виконання куратора з РФ збирав дані щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ на Сумщині. Про це повідомляє Пресслужба обласної прокуратури.

Вирок суду, яким жителя м. Шостки засуджено за державну зраду, вчинену за попередньою змовою з групою осіб в умовах воєнного стану 5 грудня 2022 року набрав законної сили (ч. 2 ст. 28/ч. 2 ст. 111 КК України). Відтак наступні 15 років держзрадник проведе в місцях позбавлення волі.

Нагадуємо, прокурор у суді довів, що обвинувачений та його знайомий були залучені представником збройних сил російської федерації до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних. Виконуючи вказівки куратора, чоловіки відправляли йому за допомогою одного з месенджерів фото та відео місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, кількості їх особового складу, місць дислокації, а також кількості їх військової техніки та її переміщення на території м. Шостка та Шосткинського району Сумської області.

На вирок суду обвинувачений чекав під вартою. Стосовно спільника обвинуваченого до суду направлено обвинувальний акт, триває судовий розгляд. Стосовно куратора з російської федерації триває слідство.

Досудове розслідування стосовно обвинуваченого здійснювалось слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментувати