102, Події, Прокуратура, Суспільство

Створив канал у месенджері для підтримки збройної агресії та очікував окупації Києва – судитимуть жителя Шосткинського району

Глухівським відділом Шосткинської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного чоловіка, який поширював контент із виправдуванням збройної агресії проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляє Пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, з початку війни житель м. Глухів у одному з месенджерів зареєстрував акаунт, де не лише поширював вже існуючі в соцмережах публікації, спрямовані на підтримку збройної агресії росії проти України, а й ініціював обговорення воєнних та політичних дій. Зокрема, чоловік під час спілкування з рашистами висловлював переконання: «Значит нужно было здаться», «Мне всегда россия симпатизировала», «Скорее бы россия взяла Киев».

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання обвинуваченого правоохоронці вилучили мобільний пристрій з доказами протиправної діяльності.

Згідно висновку спеціаліста, в оприлюднених матеріалах наявні мовні елементи, які вказують на визнання правомірною агресії рф проти України, глорифікацію осіб, підтримку проведення військових дій, дискредитацію Президента Української держави, українських військовослужбовців, схвалення захоплення території України, наругу над державним прапором, українофобію.

Досудове розслідування завершено слідчими відділення поліції №1 (м. Глухів) Шосткинського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментувати