Новини

Старости висловили незадоволення послугами автоперевізників

Фото з Інтернету

Під час засідання виконкому був розглянутий проєкт рішення про затвердження переліку приміських автобусних маршрутів загального користування. Як пояснила Дар’я Гребенюк, начальник економічного відділу прийняття даного питання викликано тим, що до Шосткинської територіальної громади приєдналися всі села колишнього району, тому організація перевезення на міжміських маршрутах лягла на міську владу. Міський голова Микола Нога зазначив, що раніше  конкурси на перевезення на приміських автобусних маршрутах загального користування проводила Сумська обласна державна адміністрація.

– Треба було їздити туди, узгоджувати. На цих послугах вже давно монополізовані ринки, а тепер віддають нам. За цей час було дуже багато суперечок, коли сумські перевізники витісняли наших перевізників. Сподіваюсь, що ми будемо відроджувати цю систему, яка була б для нас мінімально доступна.

Микола Нога звернувся до старост старостинських округів, щоб вони проаналізували маршрути автобусів до сіл і у разі необхідності їх коректування – повідомили про це міську раду.

– Це рішення дуже серйозне. Якщо воно опублікується, тоді зміни вже просто так не внесеш. Це довга процедура.

Ніна Стрюк, староста Ковтунівського старостинського округу проінформувала, що до їхнього села немає прямого автобусного сполучення, є лише прохідні, втім не кожен житель може до них дістатися. Як пояснила староста прохідні автобуси «Шостка-Клишки» йдуть по трасі, яка знаходиться за 3-4 кілометри від села.

– Є категорія людей, яка не може поїхати до Шостки на таксі, а дійти до траси їм тяжко.

Староста Вовнянського старостинського округу, Федір Аніщенко запропонував організувати зустріч з автоперевізниками, щоб відпрацювати  рух маршрутів.

– У нас було багато проблем з перевізниками. Вони нас не слухають і не чують. Два-три роки вони робили, що хотіли. Конкурси в Сумах, вони там вирішували свої питання, на нас ніхто не звертав увагу.

У підсумку,проєкт рішення про затвердження переліку приміських автобусних маршрутів загального користування члени виконавчого комітету відправили на доопрацювання. Міський голова, дав доручення начальнику економічного відділу організувати зустріч старост з перевізниками.

– Вони повинні зрозуміти, що знаходяться в іншому вимірі часу, в інших відношеннях. Сьогодні роботодавець – територіальна громада і як громада вирішить, так вони й будуть їздити, або не їздити.

Коментувати