102, Події, Суспільство

Співробітники кримінальної поліції Шостки викрили чоловіка, який обікрав літне подружжя

Скориставшись довірою літніх сусідів, зловмисник зняв із банківської картки пенсіонера 15 тисяч гривень, які привласнив собі. Поліцейські викрили чоловіка та відкрили стосовно нього кримінальне провадження, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Про крадіжку грошей з банківської картки 70-річного жителя Шостки, який має слабкий зір, поліцейські дізналися від сина потерпілого, який нещодавно приїхав із Києва провідати батьків. Чоловік розповів, що випадково дізнався від матері про втрату банківської картки батька. Під час її відновлення з’ясувалося, що з рахунку зникло 15 тисяч гривень.

Опитавши 69-річну дружину потерпілого, співробітники кримінальної поліції Шостки дізналися, що вказану банківську картку вона колись давала своєму сусіду, аби той зняв для них гроші. А от повернув він її, чи ні – остання не пам’ятала. Провівши необхідні заходи, поліцейські встановили причетність до цієї крадіжки 36-річного сусіда.

Як з’ясувалося, літня жінка дійсно дала йому банківську картку свого чоловіка, аби той зняв для них готівку, вказавши, що на рахунку приблизно 15 000 гривень. За послугу пообіцяла 200 гривень та продукти харчування. Проте зловмисник скористався банківською карткою на свій розсуд. А саме зняв вказану сусідкою суму, привласнивши кошти, а саму картку викинув, хоча на рахунку залишалося ще близько 4 000 гривень.

У поліції відносно чоловіка відкрили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 1 ст. 357 «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

За скоєне йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Остаточне покарання зловмиснику визначить суд.

Коментувати