COVID-19, Здоров'я, Події

Ситуація з коронавірусом у Шостці – напружена, але стабільна

Станом на ранок 19 квітня, в інфекційних відділеннях ЦРЛ перебуває 57 хворих, з них 37 – мають підтвердженим діагнозом COVID-19. На апаратах ШВЛ не перебуває жодного пацієнта. Про це у ході апаратної наради повідомив головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин:

Один хворий знаходиться на високому потоці кисню під оглядом реаніматологів. Інші пацієнти отримують кисень через концентратори, або на низьких потоках. Втім, розслаблятися не треба, адже вірус став більш агресивний. Протягом п’ятниці, суботи та неділі зафіковано 2 летальні випадки.

Протягом минулого тижня кількість хворих на ГРВІ зменшилась, серед дорослого населення на 16%, серед дітей на 25%. Спостерігається також незначне зниження кількості хворих на СOVID-19, повідомив директор ЦПМСД Олександр Жук.

– На пятницю амбулаторно лікувалось та спостерігалось 362 особи, серед яких і 11 дітей, 1 вагітна жінка та 4 медичні працівники.

І хоч хоч медики протягом минулого тижня спостерігали тенденцію до зниження захворюваності на коронавірус, вона все ще перевищує епідпоріг на 22%, зазначила Ірина Хаміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Керманич громади Микола Нога, з огляду на ситуацію з захворюванням на коронавірус, закликав жителів дотримуватись усіх умов карантину.

Носіння маски – ефективний засіб проти поширення коронавірусної інфекції, також дотримуйтеся дистанції у 1,5 метри та мийте руки.

Коментувати