Події

Сайт «Shostka News» відновив свою роботу після масштабної хакерської атаки воєнних злочинців на онлайн-видання в Україні

Вчора, 17 березня, була здійснена хакерська атака на сайт ТРК «Акцент» – «Shostka News» та інші українські ЗМІ. Російські хакери намагались поширити на головних сторінках сайтів символіку воєнних злочинців –російський триколор із “колорадською стрічкою”. Але ніякої шкоди ні обладнанню, ні базі даних не заподіяно, атака мала виключно візуальний характер.

Служба безпеки України спільно з профільними органами (НКЦК при РНБО, Держспецзв’язком, Кіберполіцією) провели ретельну перевірку цього факту. Наразі загрозу ліквідовано, всі ресурси, в тому числі і «Shostka News» відновили свою роботу.

Вже ідентифіковано мережі та сервери, які зловмисники використовували для атаки. Їхні дії будуть кваліфіковані згідно з чинним законодавством, зокрема, в контексті підтримки країни, котра вчиняє злочини проти людства та людяності. Докази, зібрані під час розслідування, будуть використані для притягнення винних до відповідальності», – йдеться у повідомленні СБУ.

Коментувати