Війна РФ проти України, Події, Суспільство

Російський дрон убив гранатою матір трьох дітей на Сумщині

Протягом дня, 9 жовтня, окупанти знову обстрілювали Сумщину. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

▪️ Великописарівська громада. Після 9 ранку 4 міни. Майже опівдні іще 8 мін та реактивна артилерія – 20 приходів.
Пошкоджено майно аграрного підприємства в одному із сіл.

▪️ Середино-Будська громада. Опівдні – 3 міни від росіян. Близько 16 години ще 10 мін.

▪️ Краснопільська громада. Майже о 14 годині 10 снарядів з реактивної артилерії. І трохи згодом, по іншій частині громади – 12 снарядів із ствольної артилерії, (152 мм).

▪️Есманьська громада. Майже о 15 годині росіяни по нашій території запустили 5 мін.

У Краснопільській та Миропільській громадах працювали російські дрони. Як повідомив голова Сумської ОВА, сьогодні опівдні, у Миропіллі, росіяни вчинили терористичну атаку на мирних мешканців.

У самий центр села, у зону відпочинку біля магазину, ворог скинув гранату з дрону. Працівниця магазину, яка в той час знаходилась поруч, була поранена. Нажаль її не змогли врятувати через масивну кровотечу від уламкових поранень. Жінка загинула. Їй був 41 рік. Без матері залишилось троє дітей. Чоловік та старший син − військовослужбовці, захищають Україну у лавах Збройних Сил. Двоє інших дітей − школярі, – уточнив Живицький.

Він також додав, що ворожий дрон, коли жінку рятували, скинув ще одну гранату. Від другого вибуху дивом ніхто не постраждав. Такі дії окупантів гірші за тероризм, впевнений голова Сумської ОВА.

Чи бачив ворог, що цілив у мирний об’єкт? Що там були мирні цивільні люди Беззаперечно. Це навіть гірше за тероризм. Мої співчуття близьким та рідним і вічна пам’ять безвинно загиблій…, – написав він.

Коментувати