Енергетика, Події, Суспільство

Роз’яснення від АТ “Сумиобленерго” щодо графіків погодинних відключень

На Сумщині вони застосовуються з 5 годин ранку сьогоднішнього дня, 2 листопада. Такі відключення, порівняно з аварійними, охоплюють більшу кількість споживачів електроенергії (75% проти 25%), проте зменшать тривалість перерв в електропостачанні. Про це повідомляє голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Графіки погодинних відключень передбачають:
▪️2 черги – по Сумській області;
▪️4 черги – по місту Суми.
Тривалість відключення для кожної черги – орієнтовно 2 години.

Джерело фото: АТ “Сумиобленерго”

Час відключень може бути більшим щонайменше з двох причин. Перша – це переміщення оперативних бригад енергетиків для проведення перемикань. І друга – повітряна тривога. Оскільки об’єкти критичної інфраструктури перебувають під постійними атаками ворога, енергетики не можуть виконувати роботу під час повітряних тривог, – зазначив Дмитро Живицький.

Об’єкти критичної інфраструктури на території Сумщини знеструмлюватися не будуть.

Інформація про відключення електроенергії доступна кожному жителю області у особистому кабінеті “E-Svitlo”: https://sm.e-svitlo.com.ua.

Для цього потрібно перейти до розділу “Побутовий споживач” та свого особового рахунку, де і натиснути на функцію “Відключення”. Ви побачите графік погодинного відключення, інформацію про свій населений пункт та адресу, а також час відключення.

Можуть бути тимчасові проблеми із входом в особистий кабінет на E-svitlo. Незабаром енергетики обіцяють це владнати, – запевнив голова Сумської ОВА.

Дмитро Живицький також повідомив, що сьогодні, 2 листопада, також вводили аварійні відключення, тому протягом дня були відхилення від графіків у деяких абонентів.

– Ще ми маємо декілька аварійних відключень через обстріли прикордоння Сумщини зі сторони росії. Є пошкодження енергосистеми. Аварійні бригади працюють на місцях, – зазначив посадовець.

Коментувати