Офіційно, Події, Суспільство

Розпочалася деклараційна кампанія щодо доходів за 2021 рік

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, що з початку 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року.

Загальне декларування доходів громадян – давня практика, поширена у всьому світі. Це необхідна умова для підвищення рівня податкової культури та фінансової освіти в суспільстві.

Нагадуємо, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

– при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення тощо;

– при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відносяться, зокрема, операції з інвестиційними активами;

– при отриманні іноземних доходів;

– та в інших випадках передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Надавати якісні та доступні послуги на місцях, розвивати території – це важливі та необхідні умови гідного життя людей. Від наповнення місцевого бюджету залежить реалізація важливих для кожного мешканця проєктів економічного та соціального розвитку території.

Пресслужба ГУ ДПС у Сумській області

Коментувати