Війна РФ проти України, Події, Суспільство

Після обстрілу Шосткинської громади є реальна небезпека натрапити на касетні боєприпаси, зокрема в одному з районів селища Вороніж (+відео)

Про наслідки обстрілу Шостки з реактивної системи залпового вогню розповів на сьогоднішній апаратній нараді міський голова Микола Нога. Він повідомив, що було чотири прильоти, три з них – касетні боєприпаси: “Нанесена серйозна шкода громаді. Одного цивільного хлопця поранило. Він знаходиться в лікарні”.

Головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин наголосив, що стан потерпілого покращився: “Йому в повному обсязі надана медична допомога. Зараз стан ближче до задовільного. Буде одужувати”.

Міський голова застеріг жителів громади щодо небезпеки касетних боєприпасів, що лишилися розкидані після ворожої атаки. Він закликав не відвідувати парки, сквери, лісосмуги, які знаходяться неподалік від міста.

Зокрема очільник громади звернувся до старости Вороніжського старостинського округу, щоб той попередив мешканців селища про небезпеку відвідування лісосмуги в районі Дубини, де був прильот ракети з касетним боєприпасом та закликав поставити у тому місці відповідний знак.

Своєю чергою Валерій Ястребов зауважив, що небезпечне місце – в районі Дубини і це місцевий цвинтар. Микола Нога запропонував запросити рятівників дослідити місцевість на наявність касетних боєприпасів: “Я дякую працівникам ДСНС. Вони працювали у нас ці вихідні… Попрацювали надзвичайно серйозно, але забрати всі касетні боєприпаси неможливо”.

Коментувати