102, Події

Під приводом проведення «грошової реформи», зловмисниці одурили жителя селища Вороніж на 39 тисяч гривень

У поліцію з заявою про крадіжку грошей звернувся пенсіонер, який мешкає в селищі Вороніж Шосткинського району. Чоловік розповів, що вдень до нього додому прийшли дві невідомі жінки, які в розмові назвалися соціальними працівницями. Вони розповіли, що в країни нині проводиться грошова реформа, під час якої купюри старого зразка будуть міняти на нові, повідомляє Поліція Сумської області.

Аби допомогти літнім громадянам, вони ходять по домівках та переписують номери старих купюр щоб в подальшому їх обміняти. Пенсіонер запросив жінок до оселі, де достав з хованки частину своїх заощаджень та показав їх «соцпрацівницям». Ті переписали номери та, поспілкувавшись з господарем, пішли. Провівши «гостей» та повернувшись у будинок, чоловік вирішив перевірити свої заощадження, які були надійно сховані, проте гаманець з 39 000 гривнями був порожній.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, в рамках якого проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб зловмисниць. Правоохоронці вкотре нагадують – в Україні не проводиться ніяка грошова реформа. Кожен незнайомець, який спробує забалакати з вами на цю тему — шахрай. Ні в якому разі не впускайте такого гостя у дім, натомість відразу ж наберіть номер «102» і розкажіть про нього поліцейським.

Також слід повідомляти про усіх незнайомців, що приїхали до вашого села чи містечка і, ходячи по домівках, пропонують товар чи просять допомоги. Розкажіть про подібні шахрайства своїм стареньким родичам та знайомим, адже саме пенсіонери найчастіше стають жертвами таких злодіянь.

Коментувати