102, Події, Суспільство

Псевдобанкір одурив мешканця Шосткинського району майже 4 тисячі гривень

У рамках відкритого кримінального провадження поліцейські встановлюють особу шахрая, який заволодів чужими коштами. Чоловік надав невідомому телефонному співрозмовнику, який назвався представником банку, код доступу до своєї фінансової картки, після чого з його рахунку зникло майже 4 000 гривень, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

До поліції Глухова з заявою про шахрайство звернувся чоловік, який розповів, що невідома особа зняла з його банківського рахунку 3 700 гривень. За словами постраждалого, того дня він отримав дзвінок від невідомого, який у розмові назвався представником банку. Останній розповів, що фінансовий документ заявника заблокований. Аби він і надалі міг безперешкодно скористатися своїм рахунком, йому потрібно назвати чотири останні цифри номеру банківської картки та код, який прийде йому в смс – повідомленні.

Чоловік надав телефонувавшому всю необхідну інформацію, після чого зрозумів, що став жертвою шахрайства, адже майже одразу отримав сповіщення на телефон про зняття коштів з рахунку.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються обставини та особа зловмисника.

Поліцейські знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації, підвищення безпеки вашого рахунку, відновлення дії банківської картки, підвищення кредитного ліміту, – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати