102, Події

Псевдобанкіри виманили у мешканки Шостки більше 17 тисяч гривень

Із заявою про злочин до поліції звернулась 48-річна жителька міста Шостка. Жінка розповіла, що спілкуючись з невідомими співрозмовниками, які назвались співробітниками банку, вона втратила 17 000 гривень, які власноруч, керуючись підказками псевдобанкірів, перерахувала на чужий рахунок. Коли ж оговталася та зрозуміла, що накоїла, зателефонувала до поліції.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого встановлюють особи зловмисників. Поліція вкотре застерігає громадян не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались.

– Якщо вам телефонують невідомі, представляючись працівниками банку, поліцейськими, лікарями тощо не поспішайте виконувати їхні вимоги. Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду та установу, в якій він працює. В жодному разі не перераховуйте гроші на вказані ними рахунки. Будьте пильними та не дайте себе ошукати!, застерігає Відділ комунікації поліції Сумсьої області.

Коментувати