Війна РФ проти України, Події, Суспільство

Протягом минулої доби окупанти обстріляли три громади у Шосткинському районі

Вночі росіяни здійснили 2 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 6 вибухів з мінометів. Обстрілів зазнали Краснопільська (4 вибухи) та Середино-Будська (2 вибухи) громади.

Протягом минулої доби, 6 грудня, росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 109 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Есманська, Зноб-Новгородська, Новослобідська, Середино-Будська громади. Про це повідомляє Сумська ОВА.

Краснопільська громада: ворог бив з мінометів (13 вибухів) та артилерії (4 вибухи). Також був обстріл за допомогою FPV-дрону (2 вибухи) та здійснено скидання ВОГ з БпЛА (2 вибухи).

Середино-Будська громада: здійснено мінометні обстріли (16 вибухів) та обстріл з РСЗВ (10 вибухів). Внаслідок обстрілу з РСЗВ отримали поранення 2 цивільні особи.

Великописарівська громада: зафіксовано 23 вибухи з мінометів та 7 вибухів з артилерії.

Юнаківська громада: 16 мін скинули росіяни на територію громади. Здійснено скидання ВОГ з БпЛА (1 вибух).

Новослобідська громада: здійснено мінометний обстріл (2 вибухи).

Хотінська громада: був мінометний обстріл (6 вибухів).

Білопільська громада: ворог бив з мінометів (4 вибухи).

Есманська громада: зафіксовано мінометний обстріл (2 вибухи).

Зноб-Новгородська громада: був мінометний обстріл (2 вибухи).

Слідчі продовжують документувати наслідки воєнних злочинів окупантів на Сумщині. Упродовж минулої доби військові рф обстрілювали територію області. Загалом зафіксовано 124 удари. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

Внаслідок обстрілів поранено двох цивільних осіб, пошкоджено сім приватних домоволодінь, чотири багатоквартирних будинки, приміщення лікарні, ліцею, готелю, адмінбудівлю, господарчу споруду, приватний автомобіль, вуличний газопровід низького тиску.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки. За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Коментувати