Благоустрій, Війна РФ проти України, Події

Продовжуємо відновлювати Сумщину після навали орків (+фото)

📌“Підсумки дня 6 квітня 2022 Сумщина“,- голова Сумської ОВА Дмитро Живицький

“Це більше схоже на набіг дикунів зі зброєю, ніж на «другу армію світу». Я постійно буваю у громадах, які найбільше постраждали за ці півтора місяці від ворога. Роботи багато, все, що можна – відновимо. От тільки життя наших людей вже не повернемо ніколи. Як і не пробачимо цю війну росії. Тим часом у Сумах за підривну діяльність затримали 60-річного чоловіка. Він збирав дані для передачі військовим рф. Чоловіка тримають під вартою. Сьогодні з’явилася гарна новина для Сумщини: ми зможемо закуповувати будівельні матеріали для відновлення пошкоджених під час війни об’єктів: житлових будинків, лікарень та інших комунальних закладів. Починаємо невідкладно проводити першочергові аварійно-ремонтні роботи. Також отримали від Уряду затверджений механізм проведення обстеження будівель та споруд, пошкоджених у результаті військової агресії рф”.

“На сьогодні в області працюють і дистанційно навчають дітей у 349 школах (із 375). Допомагаємо громадам у вирішенні питань щодо виплати заробітної плати освітянам та організовуємо освітній процес для переміщених осіб. Три лікарні у Сумах отримали комплекти Старлінків для забезпечення зв’язком. Також лікарні області продовжують отримувати необхідне медичне оснащення і ліки. Надаємо допомогу підприємствам, які постраждали внаслідок обстрілів і бомбардувань російських військ. Економіка області має працювати, для цього робимо усе можливе у військовий час. 🔺І трохи підсумків дня по районам Сумщини: 🇺🇦Конотопський район:

🔸У Конотопі спишуть борги населення за березень Це стосується водопостачання та утримання прибудинкових територій, питання оплати за опалення – розглядають. Хто вже заплатив – тому зроблять перерахунок, про це сьогодні заявив Артем Семеніхін, голова Конотопської громади. В районі працюють над відновленням автобусного сполучення між громадами.

🔸У селі Слобода, на городах у людей, за 300 метрів від житлових будинків, виявили деформовану авіабомбу ФАБ-500ШР, яка не вибухнула. Поліцейські вибухотехнічної служби ГУНП та працівники ДСНС снаряд знешкодили, загрози населенню він не становить. 🇺🇦Охтирський район:Найбільш постраждалі громади у нас знаходяться саме в цьому районі, тож і роботи тут багато.

🔸В самій Охтирці відновлюють мережі. Без водопостачання залишається 25 житлових будинків. Продовжуються роботи по місту: розбирають завали та сміття після бомбардувань.

🔸У Тростянці запустили роботу кількох водозаборів. А ще, відсьогодні відновлюється робота міської лікарні (так, це ту, що росіяни обстріляли з танків). З 9-00 до 12-00 у ній працюють рентген-кабінет та кабінет УЗД. Усі обстеження – за направленням сімейного лікаря. На «шоколадній фабриці» продовжуються роботи з розчистки території: тут чимало замінованого, росіяни саме тут влаштували собі одне з місць перебування. Енергетики працюють постійно, аби електроенергія була у всієї громади!

🔸У Боромлі зявилася електроенегрія по всій території, окрім одного будинку на 5 квартир. На території громади продовжують знаходити закатованих ворогами людей. У одного з чоловіків було зав’язане обличчя, та зв’язані руки, на правій нозі – рвані рани. На даний час особа загиблого не встановлена. Цими випадками займається прокуратура.

Продовжується розмінування території громад. Будьте уважні, територія лишається небезпечною!

🇺🇦Сумський район:В районі продовжують відновлювати автобусне сполучення між громадами, у самих Сумах – подовжили час руху транспорту. Тролейбуси та автобуси перевозитимуть пасажирів з 7:00 до 18:00. Усього працює 8 тролейбусних та 4 автобусних маршрути. У вишах Сум відновлюється освітній процес, студенти повертаються після перерви до дистанційного навчання.

🇺🇦Роменський район: Вчора у районі Липової Долини люди чули вибухи – це наші хлопці збили ракету, яка направлялася в напрямку Полтави і рештки ракети впали на цю територію. Також іде активна робота над повним відновленням автобусних маршрутів – повідомив голова Роменської РВА, Денис Ващенко. На території району фахівці знайшли та знищили касетні елементи (27 шт.) ПТАБ-1 з авіабомби РБК-500. Вони могли здетонувати у будь-який час.

❗Нагадую вкотре: не чіпайте незнайомі предмети і не підходьте до ворожої покинутої техніки чи місць стоянок! Це може бути смертельно небезпечно.

🌾І до втішних новин: аграрії розпочали посівну на Сумщині. Попри усі проблеми і виклики сьогодення. За нами правда і з нами Бог! Все буде Україна! Слава нашим героям! Дякую кожному, хто працює і робить усе, що вміє якнайкраще, на благо Сумщини та України!”

Коментувати