Події, Суспільство

При Шосткинській РВА створено раду з питань вимушених переселенців

Сьогодні, 7 лютого, під головуванням керівника апарату Шосткинської районної державної адміністрації Світлани МАКАРЕНКО, відбулось перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Шосткинській районній державній адмінстрації (далі – Рада з питань ВПО). Про це повідомляє Шосткинська РВА.

РАДА з питань ВПО — це консультативно-дорадчий орган, який об’єднує між собою внутрішньо переміщених осіб з проактивною громадянською позицією, відповідними досвідом і знаннями, щоб ефективніше захищати права та інтереси ВПО в районі. Така рада діє на добровільних, позапартійних і волонтерських засадах, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що діяльність Ради буде спрямована перш за все на захист прав і свобод ВПО та їх інтеграцію до громад району, які прийняли вимушених переселенців. Аналогічні ради утворюються у територіальних громадах Шосткинського району.

До складу рад входять представники органів влади, громадських організацій та внутрішньо переміщені особи.

Під час засідання Ради учасники обрали голову, заступника голови та секретаря Ради з питань ВПО, а також на засіданні всі учасники мали можливість ознайомитися та обговорити формат подальшої роботи Ради.

– Це стане важливим кроком у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб у Шосткинському районі, – повідомили в РВА.

Коментувати