Культура, Події

Присвята Шостці: у Центральній міській бібліотеці створили книжкову виставку про рідне місто

Сьогодні, 3 вересня, Шостка відзначає свій 282-й День народження. Принагідно до свята фахівці Центральної міської бібліотеки створили виставку-панораму “Присвята Шостці”. Експозиція складається з бльзько семидесяти книг, які розповідають про історію створення міста, його розбудову та видатних людей з якими воно пов’язане.

– Книг про місто написано багато. Є поважні, написані ще у 70-х роках минулого століття, є нові сучасні. Документи та матеріали з історії, культури, мистецтва, літератури збирають,наші краєзнавці, історики не в шафу, а в один великий тезаурус, звідки ми черпаємо знання про рідний край. І все, що добуте шляхом дослідницької й пошукової роботи, все до скарбнички, аби ланцюжок між поколіннями тримався міцно. Цікаво, а яким було місто, як тільки тут оселилися перші люди. Які вони були, як жили, вдягалися. про що мріяли (зараз в тренді додавати в життя ретро), – інформує Шосткинська центральна міська бібліотека.

Переглянути книги можуть усі бажаючі, завітавши до книгозбірні, яка працює з 10.00 до 18.00 у всі дні тижня, крім п’ятниці.

– Зазирніть в ці книги, і як написано в одній : ” І оживе минуле…” А разом з ним відкриється й сучасне для нинішніх й майбутніх поколінь, – вказано в дописі ЦМБ.

Коментувати