Події, Суспільство

Президент України відзначив державними нагородами 12 Захисників Сумщини (посмертно)

Про це повідомляє голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

🔸Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджені: Руслан Кобацький, Володимир Клименко, Станіслав Ведьмідь.

🔸Орденом «За мужність» ІІІ ступеня – Назар Майсюк, Євгенія Семененко, Олександр Шостак, Олександр Зозуля, Микола Хвойцев, Денис Золотько, Станіслав Бєлік, Олександр Шинкаренко.

🔸Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест» відзначений Роман Охріменко з Білопілля. Бойовий медик гірсько-штурмового взводу загинув за день до свого 20-річчя, на Херсонському напрямку, у Новій Кам’янці.

▪️Володимир Клименко з Конотопщини загинув у травні через поранення, отримані під час обстрілу в Луганській області. Без батька залишились двоє синів.

▪️Руслан КОБАЦЬКИЙ, уродженець села Турки Коломийського району, служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Віддав життя за Україну в бою з російською ДРГ у селі Покровське Бахмутського району. У бійця залишився 7-річний син.

▪️Назар МАЙСЮК народився в селі Рівне Путивльського району. У 2021 році підписав контакт з ЗСУ. Загинув у травні цього року під час виконання бойового завдання.

▪️Бойовий медик Євгенія Семененко народилась у Залізничному на Лебединщині. Згодом з родиною переїхала до Боромлі. Служила в першій мотострілецькій роті першого мотострілецького батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Загинула на Херсонщині, їй було 25.

▪️Старший солдат Олександр Шостак з Роменщини загинув через три дні після повномасштабного вторгнення. Обороняючи Чернігів, він потрапив під обстріл авіації рф.

▪️Олександр Зозуля – учасник АТО, від початку повномасштабної війни захищав територіальну цілісність та незалежність України. У травні під Покровськом Бахмутського району отримав осколкове поранення несумісне з життям.

▪️Станіслав Бєлік. Переважна частина його життя пов’язана з Шосткою. З початком повномасштабної війни добровольцем пішов на фронт. Він загинув у травні під час штурмових дій біля Вишневого та Степового на Донеччині.

▪️Олександр Шинкаренко – з Орлівки Свеської громади, що на Шосткинщині Поклав життя за Україну під Торецьком Донецької області.

▪️Микола Хвойцев з Сум, водій-слюсар ремонтного відділення бронетанкової техніки, загинув у квітні.

▪️Денис Золотько, навідник, був на передньому краї. Щільний артилерійський обстріл у районі Берестового, Ниркового, Врубів на Донеччині не залишив бійцю шансів на порятунок.

– Мами, тата, дружини, діти, сестри, бабусі, які отримували нагороди, не можуть стримати сліз. Вони втратили найдорожчих. Цей біль назавжди. Заради пам’яті наших героїв, заради того, щоби більше ніколи не плакали рідні захисників, маємо перемогти. І переможемо!, – впевнений Дмитро Живицький.

Коментувати