102, Події, Суспільство

Поліція Шостки попереджає громадян про заборону спалювання сухої рослинності

З приходом весни почастішали випадки випалювання сухої трави, листя та чагарників. А тому поліцейські нагадують, що кожен такий підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю жителів населених пунктів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Так, поліцейські Шосткинського районного управління поліції провели спільний рейд з працівниками ДСНС, під час якого провели превентивну роботу серед населення. Правоохоронці застерігали громадян від випалювання сухої рослинності і попереджали про адміністративну відповідальність.

Крім того, проводились профілактичні бесіди і щодо мінної безпеки. Адже війна в країні триває, а тому ризики зустрітися з вибухонебезпечними предметами досить високі.

Поліція закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. І нагадує про заборону розведення багать поруч сухого травостою, опалого листу та в чагарниках. Будьте відповідальні у своїх вчинках, бережіть природу і дотримуйтесь чинного законодавства.

Коментувати