102, Події, Суспільство

Поліція Сумщини нагадує, що з квітня стартувала нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Із квітня місяця 2022 року вступила в силу щорічна заборона на вилов риби. В період нересту на водних об’єктах забороняється пересування всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.


Для того, щоб риба мала змогу поповнити чисельність свого виду та загальну кількість у водоймі їй потрібен вдалий нерест. Для цього забороняється проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи та видобуток піску, так як ці роботи негативно впливають на якість стану водойми.


У нерестовий період дозволяється лише любительський лов однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега. Потрібно дотримуватись розрахунку – до трьох кілограмів вилову на людину за день.
Порушення правил рибальства в цей період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.


Сума штрафів згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1700 до 3400 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.


Поліція закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись вимог чинного законодавства .

Коментувати