102, Події, Суспільство

Поліція Сумщини закликає громадян відповідально ставитися до заходів безпеки під час відзначення Великодня

Правоохоронці звертаються до вірян та священнослужителів з проханням не порушувати вимог, встановлених правовим режимом воєнного стану, що діє в Україні. Зокрема, йдеться про дотримання комендантської години, сигналів повітряної тривоги тощо. Водночас, поліцейські готові забезпечити правопорядок у місцях проведення богослужінь. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

У неділю, 16 квітня, в Україні християни східного обряду відзначатимуть Великдень, свято Світлого Воскресіння Христового. Працівники поліції Сумщини готові до здійснення посилених заходів забезпечення правопорядку поблизу храмів, на вулицях та автошляхах під час відзначення релігійних свят. Водночас слід пам’ятати, що в умовах воєнного стану діють певні обмеження.

Зокрема розклад богослужінь складений з урахуванням комендантської години. Крім того, варто врахувати додатковий час, необхідний на дорогу.

Правоохоронці закликають громадян та священнослужителів поводитися відповідально під час проведення релігійних обрядів, дотримуватися обмежень, зумовлених воєнним станом, а також не ігнорувати сигнали «Повітряна тривога» та «Ракетна небезпека» навіть під час богослужінь.

– Шановні громадяни, проявляйте пильність, особливо у місцях масового перебування людей. Якщо ви помітили залишені без нагляду речі, підозрілі предмети чи осіб, поведінка яких викликає підозру щодо можливого вчинення ними протиправних дій, негайно поінформуйте про це поліцейських або зателефонуйте за номером «102», – вказано в повідомленні.

Поліція також звертає увагу водіїв на необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху, а також недопущення керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

Коментувати