102, Події

Поліція попереджає – у Шостці активізувалися телефонні шахраї

Зловмисники телефонують на стаціонарні домашні телефони жителів Шостки, розповідають про біду, яка, нібито, трапилася з близькими родичами абонентів, та просять грошей на їх термінове лікування, повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

Тільки за минулу добу до поліції Шостки звернулися кілька місцевих жителів. Всі вони розповідають, що їм зателефонувала невідома жінка, яка благала про допомогу. Остання називалася донькою або онукою. Нібито, вона потрапила в дорожньо-транспортну пригоду та зараз перебуває в лікарні. Для термінового дороговартісного лікування їй потрібні гроші. На щастя, громадяни не вірили телефонній співрозмовниці. Припинивши з нею розмову, вони одразу телефонували близьким родичам або в поліцію.

Поліцейські закликають громадян не довіряти інформації отриманої від незнайомих візитерів, телефонних співрозмовників, ким би вони не називались.

У ніякому разі не пускати до свого житла сторонніх осіб. У випадку, коли просять гроші під різними терміновими приводами, найперше, що потрібно зробити – перервати розмову і покласти слухавку.

Друге – зателефонувати людині, яка нібито потрапила у біду чи її найближчим родичам, і з’ясувати правдивість наданої інформації. Якщо не виходить зв’язатися – не переказуйте, не пересилайте і не передавайте свої гроші незнайомцям, за жодних обставин. Правоохоронці також просять громадян нагадати цю інформацію своїм літнім родичам, які можуть стати жертвою таких аферистів.

Коментувати