102, Події, Суспільство

Поліція попереджає: обережно шахраї! На їх гачок втрапила і мешканка Шостки

За добу на Сумщині до пастки шахраїв потрапили 4 особи, в результаті чого втратили кошти на загальну суму більше 50 000 гривень. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження та розпочали пошуки зловмисників. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Протягом минулої доби до поліції звернулось 4 мешканців області з повідомленням про вчинення відносно них шахрайських дій.

Так, 67-річний житель Білопілля стверджує, що зловмисники скористались його банківською карткою та здійснили оплату товарів на суму 100 доларів США.

В той же час, на гачок аферистів потрапили 61-річна та 56-річний мешканці Конотопу. Жінка у соціальних мережах перейшла на сторінку для оформлення допомоги, де ввела конфіденційні дані, а після дзвінка псевдобанкіра втратила свої заощадження у сумі 30 400 гривень. Чоловікові також телефонували начебто представники банку та запропонували актуалізувати дані у системі. Після того, як потерпілий назвав код-повідомлення, з його рахунку зникло майже 13 000 гривень.

А до мешканки Шостки надійшло повідомлення у месенджері від знайомого, який попрохав в борг грошові кошти у сумі 4 000 гривень. Довірлива жінка, не вагаючись перерахувала зазначену суму, а вже пізніше з’ясувала, що його аккаунт зламали.

За кожним з фактів працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та розпочали розслідування.

Коментувати