102, Події

Поліцейські Шостки встановлюють особу псевдобанкіра, який одурив жительку Шосткинщини на 20 тисяч гривень

Назвавшись в телефонній розмові співробітником банку, зловмисник, аби «убезпечити» кошти клієнтки, переконав жінку перерахувати гроші з «кредитки» на номер названого ним мобільного телефону. В результаті цього пані втратила 20 000 гривень, повідомляє Шосткинське районне управління поліції.

До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернулася 48-річна жителька одного з населених пунктів. Вона розповіла, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який у розмові назвався співробітником служби безпеки банку.

«Фінансист» розповів жінці, що їх співробітниця, порушуючи інструкції, намагається збільшити кредитний ліміт на рахунку співрозмовниці. Щоб зберегти ці кошти, «банкір» запропонував терміново зняти всі гроші з «кредитного» рахунку та зарахувати їх на вказаний ним номер мобільного телефону. Пані виконала пораду телефонного співрозмовника, зарахувавши на чужий «мобільний» 20 000 гривень. Лише пізніше вона здогадалася, що стала жертвою телефонного шахрая.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого правоохоронці встановлюють особу зловмисника. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс – повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації, відновлення дії банківської картки, підвищення кредитного ліміту – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати