102, Події

Поліцейські Шостки встановлюють особи псевдобанкірів, які обдурили двох громадян на понад 60 тисяч гривень

Лише за минулу добу до Шосткинського районного управління поліції звернулися двоє громадян, які постраждали від телефонних аферистів. В обох випадках заявники назвали невідомим телефонним співрозмовникам коди із банківських смс – повідомлень, після чого з їх рахунків зникли тисячі гривень, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

В першому випадку від дій афериста постраждав 57-річний житель Ямпільщини. Йому зателефонував невідомий, який назвався представником служби безпеки банку, де він обслуговується. «Банкір» розповів йому, нібито, з його рахунку невідомі намагаються розрахуватися в Інтернет – магазині. Вони заблокували цю операцію, проте, щоб знову не виникло подібної ситуації, картку клієнта потрібно заблокувати. Для цього потрібно назвати йому код з банківського смс – повідомлення. Чоловік повірив телефонному співрозмовнику й надав йому прохане, після цього з рахунку чоловіка зникло 6 840 гривень.

В такий же спосіб обдурили і 52-річну жительку Шостки. Під приводом блокування своїх банківських карток, нібито, якими намагалися скористатися на окупованій території України, жінка назвала телефонному співрозмовнику коди з смс-повідомлення. Після цього вона не змогла зайти на свою банківську Інтернет – сторінку. Зателефонувавши на «гарячу лінію» банку жінка дізналася, що з її рахунків зникло понад 54 000 гривень.

У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких вживаються заходи щодо встановлення осіб аферистів.

Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням недовіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують з банку та просять коди з смс- повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій або авторизації, підвищення безпеки вашого рахунку, відновлення дії банківської картки, підвищення кредитного ліміту, – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні!

Коментувати