102, Події

Поліцейські радять батькам посилити контроль за дітьми

Останнім часом все частіше трапляються випадки травмування дітей через неуважність дорослих. Тож правоохоронці нагадують батькам прості та дуже важливі правила, які допоможуть вберегти дітей від нещасних випадків.

Найчастіше діти падають з висоти, отримують опіки, вхопивши гарячий предмет чи виливши на себе чашку з окропом, зазнають уражень електричним струмом, труяться побутовими хімічними речовинами чи медичними препаратами, до яких можуть вільно дістатися тощо.

Багатьох серйозних травм можна уникнути, якщо батьки будуть уважно стежити за дітьми і піклуватися про те, щоб їхнє оточення було безпечним. Не залишайте малечу на самоті ні на хвилину.

– Завжди зберігайте ліки та побутову хімію у недосяжному для дитини місці. Не залишайте в доступному для дітей місці голки, цвяхи, леза бритв та інші гострі предмети, щоб дитина не завдала собі шкоди. Не допускайте дитину до газової або електричної плити під час приготування їжі, аби уберегти її від термічних опіків. Позбавтеся несправних електроприладів, ізолюйте проводи та розетки. Поясніть дитині, що вставляти в розетки шпильки, цвяхи, ножиці тощо небезпечно для життя. Краще не ставити біля вікон меблі, щоб дитина не змогла залізти на підвіконня. Задля безпеки на вікнах повинні бути встановлені замки та інші пристосування, які не дозволять маленьким «дослідникам» відкрити вікно і просунутися в нього, йдеться у повідомленні Поліції Сумської області.

Правоохоронці також наголошують, що варто привчити дитину бути обережною на сходах і під час підйому та спуску міцно триматися за поручні. Під час прогулянок на вулиці завжди тримати малечу в полі зору. Крім цього, треба пояснити дітям, що під час ігор з іншими дітьми слід поводитися чемно: не штовхати інших, не кидатися піском тощо. Не дозволяти нащадкам залазити високо на дерева, драбини, споруди, щоб уберегти їх від падіння з висоти.

Варто і проінформувати дітей про те, що всі каналізаційні люки, підвали та канави слід оминати. Не грати з малечею на необладнаних або пошкоджених дитячих майданчиках. Перед катанням чи тренуванням перевірити гойдалки та спортивні снаряди на справність.

Не менш важливим є наголошування дітям про те, що не слід розмовляти з незнайомими людьми; не можна підіймати незнайомі предмети; чіпати безпритульних тварин та незнайомих комах.

Коментувати