102, Війна РФ проти України, Події

Поліцейські оголосили підозру чоловіку з Шосткинського району, який відкрито підтримував дії рф(+фото)

Мешканець одного із сіл Шосткинського району відкрито схвалював дії рф та висловлював наміри взяти участь у збройній агресії на боці росії проти України, повідомляє Поліція Сумської області.

В середині червня поліцейські відділення поліції №1 (м. Середина – Буда) Шосткинського районного управління поліції ГУНП в Сумській області отримали оперативну інформацію, що мешканець одного із сіл відкрито підтримує та виправдовує збройну агресію рф проти України. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, в рамках якого задокументували дії 56-річного зловмисника.

За даними слідства, в розмовах з односельцями, знайомими та жителями сусідніх сіл чоловік схвалював дії рф, визнавав їх правомірними і навіть висловлював наміри взяти участь у збройній агресії на стороні окупантів.

Крім того, під час санкціонованого обшуку в його оселі, правоохоронці знайшли та вилучили патрони калібру 7,62 мм, мапи Сумської та Брянської областей, мапу рф, обкладинку з документів із зображенням прапору рф, велику кількість мобільних телефонів та сім-карт до них, багато записів з номерами мобільних операторів рф, корпус гранати, мішок із  уламками частин снаряду та предмет, схожий на снаряд часів Другої Світової війни.

Слідчі під процесуальним керівництвом Шосткинської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників». Слідство триває.

Коментувати