102, Події

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства відносно жителя Чернігівщини

Намагаючись придбати паливні палети, чоловік перерахував передоплату за товар на вказаний «продавцем» номер банківської картки. Проте, ні товару, ні грошей він так і не отримав. До поліції Шостки з заявою про шахрайство звернувся 57-річний житель Чернігівщини. Чоловік розповів, що знайшов у Інтернеті пропозицію про продаж паливних палет по вигідній ціні, повідомляють у Шосткинському районному управлінні поліції.

Він зв’язався телефоном із автором оголошення й домовився про придбання цього товару для фірми, де він працює. За словами продавця, виробництво палет знаходиться в Шостці, проте відвантаження цього товару відбувається тільки після передоплати. Прибувши за вказаною адресою в Шостку, чоловік упевнився, що дійсно таке виробництво є, й зателефонував бухгалтеру своєї фірми, яка перерахувала 42 500 гривень на вказаний «продавцем» номер банківської картки. Як виявилося, гроші на виробництво палет не прийшли, товар заявнику не відвантажили, тож він зрозумів, що став жертвою шахрайства.У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські нагадують громадянам, що під час здійснення операцій купівлі – продажу товару через Інтернет не робіть передоплату за товар, а розраховуйтесь за нього під час його отримання. Будьте обачні!

Коментувати