Здоров'я, Медицина, Події, Суспільство

Пологове відділення Шосткинської ЦРЛ отримало УЗД-апарат нового покоління з функціями експертного рівня

Він дає найвищу якість зображення і демонструє високий рівень візуалізації, включаючи можливості 3D/4D. Таке ультразвукове дослідження є абсолютно безпечним як для вагітної жінки, так і для плода. Про це повідомляє пологове відділення Шосткинської ЦРЛ.

– Майбутні батьки можуть не тільки дізнатися стать свого малюка, а й розгледіти риси його обличчя та з’ясувати, на кого він буде подібний. В режимі 4-D, тобто в реальному часі, можна побачити рухи малюка, його посмішку, – вказано в повідомленні.

Для лікарів-акушерів такий метод діагностики дозволяє побачити плід в об’ємі. Спеціальні датчики та програмне забезпечення є хорошими інструментами для додаткової оцінки вроджених вад розвитку.

Сучасна технологія високоякісного панорамного зображення дозволяє реконструювати площини, які не доступні при звичайному 2D-режимі УЗД. Зокрема, для діагностики патологій нервової системи, хребта та кінцівок, обличчя плоду.
Крім того, висока якість візуалізації в режимах 3D/4D відкриває нові можливості, адже лікарі можуть швидко й точно діагностувати відхилення.

– Для мене, як для лікаря, цей апарат просто як “космос”. Його можливості дійсно вражають. Вони акцентовані саме для акушерства. Адже саме у цьому напрямі медицини потрібно обстежувати дуже дрібні структури та деталі – деякі з них розміром навіть менше одного міліметру. Особливо важливо це для жінок, які перебувають у першому триместрі вагітності. Адже багато патологій виявляють саме на ранніх періодах вагітності, коли деякі «деталі» менше навіть одного міліметра – так можна діагностувати або спростувати відхилення. Уявіть, на апараті можна працювати в 3D і навіть 4D зображеннях. Але і 2 D – дуже якісне зображення дає. В цьому апараті оптимізовані, він функціонально зручний. Це прискорює роботу, – говорить Світлана Морозова, завідуюча пологовим відділенням.

До речі можете самі в цьому переконатися, на фото плід, термін вагітності лише 12 тижнів.

Коментувати