COVID-19, Події

Позитивна динаміка: кількість хворих на COVID-19 у Шостці помітно зменшується

Статистичні дані щодо інфікованих коронавірусом у Шостці дещо обнадіюють, адже їх кількість помітно зменшується. За словами головного лікаря ЦРЛ Олега Штогрина, станом на ранок 28 травня в інфекційних відділеннях ЦРЛ перебуває 37 хворих, з них 30 – мають підтверджений діагноз – коронавірус.

– Один хворий знаходиться на апараті ШВЛ та ще одна пацієнтка перебуває на високому потоці кисню. Один хворий, який мав супутню патологію вчора помер.

Загалом кількість хворих на коронавірус поступово зменшується, спостерігається позитивна динаміка.

Якщо за квітень з інфекційних відділень виписано близько 180 пацієнтів, то за травень близько 120 осіб. Спостерігаємо зменшення кількості хворих. Це дасть змогу трохи перепочити медичним працівникам, адже йде літо, вони втомились та хочуть у відпустки.

За інформацією Олега Штогрина, НСЗУ планує зменшити кількість ковідних лікарень на 80%. Це пов’язано зі зменшенням кількості хворих вцілому в державі.

– За попередньою інформацією у Сумській області залишаються працювати тільки три ковідні лікарні: в м. Охтирка, м. Ромни та м. Шостка. Скоріше за все хворі з м. Кролевець та м. Глухова приїдуть лікуватисья до Шостки, – говорить головний лікар.

У Шосткинській ЦРЛ наразі ж стоїть питання госпіталізації хворих з коронавірусом тільки до основного інфекційного відділення.

Коментувати