Події, Технології

Перевірили, наскільки Samsung Galaxy Watch ідеально визначає стрес, і ділимося результатами

Samsung 6 років випускає фірмовий розумний годинник. Пристрої регулярно «обростають» новими функціями та отримують поліпшення старих технологій. Наприклад, Samsung Galaxy Watch 6 здатні визначати рівень стресу користувача в повсякденних реальних умовах, і ми розібрали, чи так це працює на практиці, як обіцяє виробник.

Підготовка до тестування

Умови тестування включали моделювання різних повсякденних сценаріїв: від повного розслабленого стану у вихідні дні до інтенсивних фізичних навантажень у вигляді кардіотренувань і спортивних ігор, а також типового робочого стресу в будні. Отримані дані ми порівнювали з показаннями професійного нагрудного пульсометра Polar H10, що має високу точність вимірювань, а також показаннями медичного тонометра. Загальний період тестування склав 2 тижні, і за цей час смартгодинники Samsung показали дуже цікаві результати.

Етапи тестування

На першому етапі ми провели контрольне вимірювання всіх показників, що цікавлять, у стані повного спокою та розслаблення, щоб зафіксувати індивідуальні базові значення. Протягом першого тижня ми проводили заміри під час виконання кардіонавантажень на біговій доріжці, інтервальних пробіжок на вулиці та гри в баскетбол із друзями. Це дало змогу оцінити точність визначення пульсу і стресу Galaxy Watch під час сильної фізичної активності та супутнього рясного потовиділення. На другому тижні, крім тренувань, міряли показники протягом напружених робочих днів, що супроводжуються хронічним недосипом і роздратуванням. Цей період якнайкраще підходив для перевірки.

Результати тестування

Отже, що показав експеримент? У стані повного спокою і розслаблення показання частоти пульсу і рівня стресу з Galaxy Watch 6 практично повністю збіглися з даними еталонного пульсометра Polar і показаннями тонометра. Щодо оцінки загального рівня стресу, то протягом напружених робочих днів годинник коректно фіксував його фактичне підвищення, що підтверджувалося суб’єктивними відчуттями втоми та дратівливості. Водночас після безсонних ночей дані Galaxy Watch іноді завищували рівень стресу порівняно із загальним самопочуттям, що більше відповідало стану помірного стомлення. Ймовірно, алгоритм аналізу потребує доопрацювання для таких ситуацій.

Висновки за результатами тесту

Загалом смартгодинник Galaxy Watch 6 досить точно визначає поточний рівень стресу користувача в типових повсякденних умовах. Однак є й певні недоліки:

Проте функція визначення стресу в годиннику показала себе відмінно. Особливо, якщо ви не займаєтеся спортом професійно.

Коментувати