Офіційно, Суспільство

Отримані додаткові підтвердження активості природного вогнища туляремії у Шосткинській громаді

Як відомо, територія Шосткинського району є активним природним вогнищем ряду особливо небезпечних інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин – лептоспіроз, туляремія, кліщовий іксодовий бореліоз та інші. Вже відомо про два випадки захворювання на туляремію мешканців Шосткинської громади у травні поточного року (причина – контакт з гризунам). Наразі активність природного вогнища туляремії підтверджена також виділенням збудника з біологічного матеріалу від гризунів, що відібрано в осередку інфекційного захворювання (за результатами досліджень лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ» виявлено збудника туляремії – бактерію франсіселла (Francisella tularensis).

Профілактика захворювання в ендемічних районах зводиться до боротьби з гризунами – ПРОВЕДЕННЯ ДЕРАТИЗАЦІЙНИХ РОБІТ Є ЗАПОБІЖНИМ ПРОТИЕПІДЕМІЧНИМ ЗАХОДОМ.

Зменшення площ обробки або відмова від проведення дератизаційних заходів в умовах погіршення епідемічної ситуації з природно-вогнищевих інфекцій СТВОРЮЄ РЕАЛЬНІ РИЗИКИ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ.

Коментувати