Події, Прокуратура

Обрано запобіжний захід агенту фсб рф, який передавав ворогу координати місць дислокації військових підрозділів ЗСУ на Сумщині

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду 2 вересня 2022 року 44-річному підозрюваному в державній зраді обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу, про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Нагадуємо, будучи залученим до конфіденційного співробітництва оперативним співробітником федеральної служби безпеки, чоловік на виконання завдань куратора у період збройної агресії російської федерації проти України збирав та передавав інформацію щодо знаходження військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на території Шосткинського району Сумської області. Координати місць розташування військових формувань та їх кількість агент надсилав своєму куратору за допомогою одного з месенджерів.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Коментувати