102

На Шосткинщині чергові жертви Інтернет-шахрайства

Житель Шостки намагався придбати через Інтернет відеокарту для комп’ютера, сплативши продавцю 8 000 передоплати. А жителька села Клишки намагалась придбати через соціальну мережу постільну білизну, перерахувавши 1 020 гривень авансу, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

В обох випадках онлайн покупці залишились без вподобаного товару, і без своїх грошей. Із заявою про шахрайство до поліції Шостки звернувся 39-річний місцевий житель. Заявник розповів, що знайшов на одному з відомих сайтів оголошень пропозицію щодо продажу відеокарти для персонального комп’ютера. Зв’язавшись з автором об’яви, вони домовилися про угоду, за умовами якої чоловік перерахував на вказаний йому номер банківської картки 8 000 гривень передоплати. Після отримання грошей оголошення з сайту було видалене, а його автор перестав виходити на зв’язок.

Зі схожою заявою до правоохоронців звернулася і 19-річна жителька села Клишок Шосткинського району. Вона знайшла в соціальній мережі оголошення про продаж постільної білизни по акційній ціні. Зв’язалась з продавцями, перерахувала їм 1 020 гривень авансу. Ті підтвердили, що гроші отримали. Проте за кілька днів її сторінку заблокували.

За обома фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких встановлюються особи аферистів. Правоохоронці знову звертаються до громадян з проханням не надсилати передоплату за купуємий в Інтернеті товар. Сплачуйте за нього під час його отримання, попередньо перевіривши вміст посилки та якість пропонованої речі.

Шосткинське районне управління поліції

Коментувати