102, Події, Суспільство

На Шосткинщині поліцейський офіцер громади виявив незаконний посів конопель

Тринадцять зростаючих кущів конопель та кілька стеблів вже підсушених рослин знайшли та вилучили поліцейські на приватній земельній ділянці в селищі Вороніж. Знайдене правоохоронці направили на експертне дослідження та відкрили за цим фактом кримінальне провадження, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Під час патрулювання селища Вороніж, що на Шосткинщині, поліцейський офіцер громади помітив на одній приватній присадибній ділянці рослини, зовні схожі на коноплі, що виднілися із-за паркану. Правоохоронець не став зволікати та викликав на місце слідчо-оперативну групу поліції.

Під час огляду вказаного домогосподарства, на подвір’ї, правоохоронці знайшли 13 зростаючих кущів конопель, а в гаражі підсихали ще кілька кущів цієї ж рослини.

Все знайдене поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження.
За словами 19-річного власника, ці рослини він вирощував виключно для власних потреб.

У поліції за цим фактом відкрили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Слідчі дії тривають.

Коментувати