Влада, Допомога, Суспільство

На Шосткинщині запрацює мобільний ЦНАП

Європейський Союз та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні разом з Міністерством цифрової трансформації передали мобільні центри надання адміністративних послуг шістьом територіальним громадам. Це м. Ізюм (Харківська область), м. Кушугум (Запорізька область), м.Мена (Чернігівська область), м Пирятин (Полтавська область). У Сумській області мобільні центри запрацюють у двох містах, Ромни і Шостка.

В умовах повномасштабної війни важливо, щоб люди могли швидко та зручно отримувати адміністративні послуги, наголосив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Мобільний ЦНАП — це офіс на колесах, обладнаний інтернетом, опаленням, електрикою, кондиціонуванням та всім необхідним. Вхід до такого центру інклюзивний — має зручні сходи та допоміжне обладнання для відвідувачів старшого віку та людей з інвалідністю. Планується, що мобільні ЦНАПи надаватимуть таку ж кількість послуг, як і будь-який стаціонарний ЦНАП у громаді.

«Завдяки впровадженню мобільних ЦНАПів UNDP за щедрої підтримки Європейського Союзу забезпечує доступ до базових адміністративних послуг, зокрема тим, хто проживає у віддалених районах, маломобільним групам населення та внутрішньо переміщеним особам”, – наголосив Постійний представник UNDP в Україні Яко Сільє.

Коментувати