102, Події

На Шосткинщині жінка викрала з чужого городу саджанці дерев та посадила на власній ділянці

Деревця яблунь, груші, черешні, абрикосу, кущики полуниці і агроволокно викрала з чужої земельної ділянки 57-річна жителька одного з населених пунктів на Шосткинщині. Поліцейські не лише викрили зловмисницю, а й повернули більшу частину елітних саджанців власнику, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

До поліції, з заявою про крадіжку, звернувся 59-річний житель Шостки. Чоловік розповів, що з його дачної ділянки у селищі Вороніж були викрадені нещодавно посаджені деревця яблунь, груші, черешні, абрикосу, а ще 30 кущиків полуниці та 10 метрів агроволокна. Потерпілий оцінив завдані йому збитки на суму понад півтори тисячі гривень.

Дільничні офіцери поліції, які обслуговують цей населений пункт, опитали сусідів заявника і встановили причетність до крадіжки 57-річної місцевої жительки. Жінку допитали і вона зізналася у скоєному. За словами підозрюваної, красиві деревця з бирками на чужому городі вона помітила за кілька днів до вчиненого злочину. Їй так захотілося мати їх у власній садибі, що вона відважилася на крадіжку. Викрадені саджанці фруктових дерев вона посадила у себе, а кущики полуниці, нібито загубила по дорозі додому.

Викрадене, крім ягідних, правоохоронці вилучили і повернули власнику. Відносно жінки у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, яке вже спрямоване до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Остаточне покарання їй визначить суд.

Коментувати