Гуманітарна допомога, Новини, Суспільство

На Шосткинщині Гуманітарна місія “Проліска” допомогає відновлювати адміністративні будівлі (+фото)

Ситуація в Сумській області залишається складною. Обстрілів продовжують зазнавати мирні населені пункти, вибухи не стихають, завдаючи шкоди житловій та цивільній інфраструктурі.

Частота обстрілів зростає, цілі вулиці стають мішенню для ворожих атак. Багато адміністративних будівель, клубів, сільських та селищних рад, а також шкіл зазнають руйнувань.

Незважаючи на небезпеку, гуманітарна місія “Проліска” не здається. Працівники роблять усе можливе, щоб допомогти людям, постраждалим від війни.

Як тільки відбувається обстріл, вони одразу виїжджають на місце для оперативного реагування та видачі постраждалому населенню матеріалів для швидкого ремонту житла, та непродовольчих товарів першої необхідності, так би мовити з рук у руки. Психологи та соціальні робітники надають допомогу та консультування як одразу ж на місці події так і в подальшому виконують тривалий супровід.

Окремим великим напрямком роботи гуманітарних центрів «Проліска» є забезпечення адміністративних будівель матеріалами для швидкого ремонту, щоб відновити їхню працездатність та надати людям доступ до важливих послуг.

Ось, деякі факти про поточну ситуацію. Найбільше постраждали за останніх кілька тижнів такі громади: Дружбівська ОТГ, Есманська ОТГ, Середино-Будська ОТГ, Новослобідська ОТГ. Тож всі вони звернулися до «Проліски» з листами проханнями про надання матеріалів для швидкого ремонту адміністративних будівель.

В Есманській ОТГ руйнувань зазнавали – адміністративні будівлі селищних рад, дошкільні навчальні заклади, школи, та приміщення фельдшерсько – акушерських пунктів.

В Дружбівській громаді найбільш постраждали будівлі – закладів освіти, шкіл та садочків, навчальних лабораторій, будівля лікарні, адміністративні будівлі міської ради, зазнала руйнувань і бібліотека.

У Середино – Будській ОТГ – найбільших руйнувань було завдано лікарні, в якій пошкоджено приміщення всіх чотирьох корпусів та лабораторії, було сильно обстріляне все лікарняне містечко.

У Новослобідській ОТГ зазнали руйнувань – адмін-будівлі, будівлі пунктів здоров’я, адміністративні центри старостатів.

Гуманітарний центр Проліска- Конотоп спільно з UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні надає допомогу постраждалим. Важливо пам’ятати, що ситуація в Сумській області постійно змінюється. Необхідно дотримуватися вказівок влади та не наражати себе на небезпеку.

Коментувати