Здоров'я, Новини, Суспільство

На Шосткинському базарі проводять додаткові роз’яснювальні бесіди з продавцями домашньої продукції,щодо поширення збудників гострих кишкових інфекцій

З настанням літньої спеки створюються ідеальні умови для поширення збудників гострих кишкових інфекцій, які швидко розмножуються і можуть бути дуже небезпечними (дизентерія, сальмонельоз, ротавірус, гепатит А, холера та багато інших).

Бактерії і віруси найчастіше потрапляють в організм людини разом із зіпсованими та неякісними харчовими продуктами, зараженою водою, через брудні руки та предмети побуту.

Збудники кишкових інфекцій, передусім, містяться у сирій їжі тваринного походження (непастеризоване молоко, сир, сметана, сире м’ясо, яйця, морепродукти) та немитих овочах і фруктах.

Уникнути гострих кишкових захворювань можна за умови дотримання елементарних правил гігієни та ретельного підходу до вибору, транспортування та зберігання продуктів і готових страв.

Для запобігання виникненню та розповсюдженню гострих кишкових інфекцій серед населення, фельдшер санітарного відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Шосткинського центру контролю та профілактики хвороб Лариса ТИМОШЕНКО провела роз’яснювально – просвітницьку роботу серед продавців та покупців ринку ТОВ «Торговий ряд».

Спілкувалися про дотримання належного температурного режиму для зберігання харчових продуктів, терміни придатності, відокремлене зберігання сировини та готової продукції, також обговорили необхідність вакцино профілактики для попередження інфекційних захворювань.

Коментувати