Війна РФ проти України, Втрата, Новини, Суспільство

На фронті загинув шосткинець, автор найвідомішого фото випаленого Серебрянського лісу та великоднього мему

На фронті загинув уродженець Шостки, офіцер секції оперативного планування батальйону “Хорив” бригади Нацгвардії “Буревій” Денис Зелений. Про це травня, повідомили в мережі кондитерських Honey, де захисник працював менеджером до мобілізації, пише glavcom.ua.

«Наш герой Денис Зелений, захищаючи Україну, загинув під час бойових дій. Немає слів, щоби висловити весь біль від втрати цієї людини. Справжній воїн, захисник і друг. Навіки у строю», – написали колеги військового.

Відомо, що Денис Зелений воював на Лиманському напрямку.

Денис запамʼятався, зокрема, завдяки жартівливому відео «Ду ю спік паски?», яке облетіло всю мережу. Цього року напередодні Великодня Денис приїздив у Київ та знову записав відео з паскою. 

Денис Зелений народився і виріс у Шостці. Тут він закінчив ЗОШ №1. Його вчителька Інна Андрущенко написала з болем у серці:

  • Ти завжди був кращим із кращих. І в класі, і в школі, і в будь-якому гурті ти був незмінним лідером. Завзятий, ініціативний, розумний, кмітливий, ти знаходив креативні рішення. Ще будучи підлітком, вирізнявся з-поміж ровесників недитячою мужністю, силою духу, благородством, справедливістю, лицарською відвагою… Ти завжди був борцем за правду, мав власні погляди й переконання. А за цим сталевим характером палало велике серце, сповнене безмежної поваги й любові до своїх батьків і рідних, серце, яке дарувало всім доброту, чуйність, милосердя. Ти завжди знаходив потрібне слово, був вірним другом. Невимовний біль крає душу… Не повинні батьки проводжати в незвіданий світ своїх дітей, а вчителі – своїх учнів.Такі хлопці, як ти, як твої побратими, є цвітом нації, нашою гордістю. Знаю, що ти і на небесах боротимешся за Правду. Царство небесне, наш хлопчику. Щирі співчуття батькам і рідним.

Усі, кому доводилося спілкуватися з Денисом, згадують його як привітну людину, завжди готову прийти на допомогу.

«Вчилися з ним разом в універі і часто пересікалися на перервах, завжди був такий позитивний», – написала про Дениса дописувачка з ніком Очманіле дівчисько.

Крім цього, Денис є автором найбільш відомого фото спаленого Серебрянського лісу, знятого на заході сонця. Цей ліс розташований біля міста Кремінна на Луганщині і від початку повномасштабного вторгнення там йдуть активні бойові дії.

Прощання з Денисом Зеленим відбулося сьогодні 11 травня у місті Київ в Михайлівському соборі. Поховали нашого земляка на Алеї Слави на Берковецькому кладовищі.

Коментувати