COVID-19, Події, ТРК "Акцент"

На території Шосткинської громади продовжує зростати захворюваність на ГРВІ та COVID-19

Протягом перших днів квітня у Шостці офіційно підтверджено більше 160 випадків захворювання на коронавірус. На ранок, 5 квітня, в інфекційних відділеннях ЦРЛ перебуває 75 хворих, з них 55 – мають підтверджений діагноз – covid-19, про це у ході апаратної наради повідомив Олег Штогрин, головний лікар ЦРЛ.

  • Троє осіб перебуває на апараті ШВЛ. Протягом вихідних померло двоє пацієнтів. Всього за тиждень маємо 7 смертей. Вірус став дуже агресивний, він вже не зважає на вік, стать, особливо у людей, які мають супутню патологію.

1 квітня Шосткинська дитяча лікарня почала приймати пацієнтів з підозрою на коронавірус. Наразі там перебуває 10 дітей, з них двоє – з підтвердженим діагнозом.

На минулому тижні на ГРВІ захворіло 245 осіб дорослого населення та 277 дітей, повідомив директор Центру ПМСД Олександр Жук. За словами медика протягом минулого тижня було зроблено 367 ПЛР-досліджень та 61 – ІФА.

  • Ситуація з захворюванням на коронавірус не тішить. Кількість хворих збільшується, причому не на одиниці і не десятки, а на сотні. Якщо минулого понеділка було 207 хворих, які лікуються амбулаторно,  то на п’ятницю ця цифра збільшилась вдвічі – 401 хворий, серед яких 21 дитина. Хворіють і медичні працівники – 14 осіб. Ситуація вкрай складна…

Головний лікар ЦРЛ Олег Штогрин закликав мешканців громади максимально обмежити контакти для запобігання таким чином поширенню Covid-19.

  • Я звертаюсь і до самих людей, і до керівників підприємств, якщо хтось із ваших працівників має ознаки хвороби – не допускати на роботу в жодному разі. Хворі діти не ходіть до батьків і так далі…Зараз якщо в сім’ї з’являється хворий – хворіють усі, якщо не обмежити контакти. Прошу дотримуватись всіх правил карантину.

Шосткинський міськрайонний відділ Державна установа «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України, звернувся до керівників підприємств, установ та організацій міста з приводу негайного інформування відділу про наявність нового випадку інфікування в колективах, повідомила Ірина Хаміцевич.

  • Для того, щоб ми могли більш оперативно впроваджувати протиепідемічні заходи, виявляти контактних, і там де потрібно закривати колективи.

Коментувати