Допомога, Новини, Суспільство

На Сумщині 12 учасників бойових дій та членів їх родин отримали гранти на розвиток власної справи

Про підсумки роботи за 5 місяців щодо працевлаштування та професійного навчання ветеранів в області повідомила заступниця голови ОВА Олена БОЙКО під час апаратної наради.

За її словами, заходи з професійної підготовки та зайнятості передбачені обласною комплексною програмою захисту та підтримки ветеранів і членів їх сімей на 2024-2027 роки.
Вони першочергово спрямовані на професійне навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю, а також надання підтримки через гранти, ваучери тощо за участі Державної служби зайнятості.

Так, з початку року 12 осіб з числа учасників бойових дій та членів їх сімей отримали гранти на суму 5,5 млн гривень для розвитку власного бізнесу. За цей період працевлаштовано 48 ветеранів.
В закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості організовано навчання для 101 учасника бойових дій та 7 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Для роботодавців також здійснюється компенсація фактичних витрат на оплату праці й облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю, повідомила посадовець.

«Успішно також діє проект Сумської бізнес-школи, що стартував у цьому році і здійснив підготовку 26 випускників за освітньою програмою «Підприємництво та бізнес-планування». З вересня роботу школи буде продовжено, тож наші ветерани і члени їх родин мають змогу стати учасником програми та опанувати даний курс для подальшого особистісного росту»,– зазначила Олена БОЙКО.

Коментувати