ДСНС, Новини, Суспільство

На Сумщині посилюють контроль за дотриманням протипожежної безпеки

Таке доручення під час апаратної наради дав начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

За інформацією начальника Головного управління ДСНС України у Сумській області Дениса КАРПЕНКА, за 5 місяців 2024 року на території регіону сталася 1131 пожежа. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом кількість випадків збільшилася на 23%. 70% загорань відбувається саме в житловому секторі, при цьому практично вирівнялася тенденція виникнення пожеж у сільські та міській місцевостях.

Серед основних причин вогнеборці відзначають необережне поводження з вогнем та порушення правил встановлення та експлуатації енергоприладів. Нерідко пожежі також спричиняють постійні ворожі обстріли.

Така статистика щодо збільшення кількості пожеж та постраждалих засвідчує необхідність посилити заходи протипожежного контролю: як у побутовій сфері, так і на рівні установ та організацій. Попереду – період спеки, тому кожен керівник вже зараз має подбати про протипожежну безпеку, – підкреслив очільник Сумщини.

Окремо Володимир Артюх зазначив про необхідність чіткого контролю за дотриманням протипожежних заходів безпеки в аграрній сфері, зокрема це стосується необхідності оборювання полів, заборони випалювання сухої рослинності.

Коментувати